Publisert av: Yngve Sætre | desember 8, 2021

Vi trenger flere i arbeid!


Norge er et fantastisk land, og FN har gjentatte ganger kåret Norge til verdens beste land å bo i. Men velferden har ikke kommet av seg selv. Verdiene vi lever av er bygd opp av bedrifter og arbeidstakere som gjennom tiår etter tiår har skapt verdier og eksportinntekter til landet vårt. Arbeidsinnsats er Norges største ressurs, og den er langt større enn både naturressurser og oljefondet. Finansdepartementet har beregnet at arbeidsinnsats utgjør hele 74 % av vår nasjonalformue. 

Landet vårt går inn i mer krevende tider. Det vil trolig forsvinne ca. 50.000 jobber i olje- og gassnæringen frem mot 2030. Samtidig vil antall eldre over 80 år tredoble seg før 2060. På den ene siden må vi erstatte viktige industriarbeidsplasser, og samtidig trenger vi flere i arbeid i helse- og omsorgssektoren. Vi må skape nye arbeidsplasser, og inkludere flere av de om lag 620.000 i arbeidsfør alder som står utenfor arbeid og utdanning. Vi trenger rett og slett flere i arbeid til å skape verdier og velferd. 

Høyre vil skape mer og inkludere flere i arbeidslivet. På den måten kan vi utvikle velferden videre og fortsatt være verdens beste land å bo i. Stem Høyre! 

Yngve Sætre, 2. kandidat til Stortinget fra Høyre i Hedmark

(Dette innlegget stod på trykk i Østlendingen 02.09.21)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: