Publisert av: Yngve Sætre | desember 8, 2021

Skolen skal gi muligheter for alle!


Med Høyre i regjering har skolen tatt et langt steg i riktig retning. 47.000 lærere har fått tilbud om videreutdanning, og gjennomføringen i videregående skole er hevet fra 72 til 80 prosent. Men fremdeles er det for mange som går ut av skolen uten å kunne lese, skrive og regne skikkelig, og det er for mange som ikke fullfører videregående skole. 

Høyre vil ha en skole der barna opplever mestring og læringsglede. Vi vil gjennomføre en ungdomsskolereform, styrke yrkesfagene, videreutdanne flere lærere og tilpasse undervisningen bedre til hver enkelt elev. Vårt mål er at ni av ti elever skal fullføre videregående skole innen 2030, og at 5000 flere skal fullføre videregående skole innen 2025. 

Venstresiden vil ha en skole med mer lek og mindre satsing på basisfag. De vil senke ambisjonene for lærernes kompetanse, reversere den nasjonale ordningen for fritt skolevalg og endre eller fjerne fraværsgrensen. Dette vil ikke gi mer læring, og det vil ta skolen i feil retning. 

Norsk skole må fortsette den gode utviklingen hvor vi setter kunnskap og læringsglede først. Vi må ha en skole som gir muligheter for alle. Stem Høyre! 

Yngve Sætre, 2. kandidat til Stortinget fra Høyre i Hedmark

(Dette innlegget stod på trykk i Østlendingen 07.09.21)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: