Publisert av: Yngve Sætre | februar 20, 2020

Gjennomslag for skog og klima


Yngve Sætre 2019

Norges skoger fanger og lagrer omkring halvparten av de norske klimagassutslippene. Skogen kan få en enda viktigere rolle for klimaet. Ifølge Klimakur 2020 er det langsiktige potensialet for økt opptak i skog hele 12,3 millioner tonn CO2, noe som tilsvarer nesten en fjerdedel av de totale norske utslippene. FN`s klimapanel peker også på klimatiltak i skog som de aller mest kostnadseffektive.

På Innlandet Høyres årsmøte nylig fikk Elverum Høyre full tilslutning til en forsterking av skogens rolle som karbonfanger gjennom økt satsing på skogplanting, skogplanteforedling, økt plantetetthet og gjødsling av skog. Vi fikk også gjennomslag for vårt forslag om å oppheve vedtaket om at 10 prosent av skogen i Norge skal vernes.

Klimaet trenger realpolitikk, og tiltak som fungerer. Skog må få en viktigere rolle i norsk klimapolitikk slik Innlandet Høyre ønsker.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: