Publisert av: Yngve Sætre | februar 19, 2020

Legemiddelmangel på dagsorden


Yngve Sætre 2019 2

I 2019 var det totalt 1242 tilfeller av medisinmangel i Norge. Dette er det høyeste tallet noensinne, og det er særlig legemidler som brukes av store pasientgrupper det er mangel på, for eksempel blodtrykksmedisiner.

Medisinmangelen i Norge er bekymringsfull, og den krever raske og effektive tiltak fra statlig hold. Beredskapsavtaler med selskaper som produserer legemidler er noe som bør vurderes. Curida i Elverum er en bedrift som kan bli viktig i en slik sammenheng.

Elverum Høyre satte legemiddelmangelen på dagsorden under årsmøtet til Innlandet Høyre nylig. Vi fikk full tilslutning til en uttale som ber regjeringen forsterke arbeidet for å løse legemiddelmangelen i Norge. Dette er en viktig nasjonal sak hvor Innlandet Høyre nå presser på.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: