Publisert av: Yngve Sætre | oktober 12, 2016

Mindre byråkrati med H/FrP – regjering


Rådhuset august 2015

World Economic Forum har lenge pekt på et stort og ineffektivt byråkrati som et av hindrene for næringsutvikling i Norge. Logikken bak dette er åpenbar. Et stort og voksende byråkrati beslaglegger store ressurser. I mange tilfeller vil det også redusere næringslivets handlefrihet, og enkeltmenneskets initiativ til å skape sin egen arbeidsplass.

Under de rødgrønne var veksten i byråkratiet nærmest ute av kontroll. Den årlige veksten i ansatte i sentral statsforvaltning var i perioden 2009 til 2013 på 3,8 prosent årlig, tilsvarende 2910 ansatte. Veksten under H/FrP – regjeringen er kraftig redusert. I perioden 2013 til 2015 var veksten 0,5 prosent årlig, tilsvarende 211 personer. Antall ansatte i departementene isolert sett er redusert etter at Høyre og FrP kom i regjering.

Det er bra at den borgerlige regjeringen har fått kontroll på veksten i byråkratiet. Dette gjør at mer ressurser kan styres mot verdiskaping i privat sektor, og at vi på sikt kan fjerne det hinderet for næringsutvikling som et ineffektivt og stort byråkrati kan være.

Samtidig er det ingen grunn til å innkassere noen seier for regjeringen enda. Byråkratiet i Norge er fremdeles stort, og arbeidet med å fornye og effektivisere statsadministrasjon må fortsette. Dette blir enda viktigere etter hvert som oljeinntektene reduseres. Tallenes tale er klar: Dagens H/FrP – regjering er best egnet til denne viktige oppgaven.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre og fylkestingsrepresentant Hedmark Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: