Publisert av: Yngve Sætre | oktober 2, 2016

Nei til boplikt for flyktninger


Rådhuset august 2015 - alvorlig

Senterpartiets programkomite foreslår å utrede en ordning med flerårig boplikt for flyktninger og asylsøkere i kommunene de først blir bosatt i. Dette forslaget er jeg svært skeptisk til. Jeg forstår godt at kommunene ønsker at flyktningene som bosetter seg blir boende så lenge som mulig. Det kan være mange praktiske, sosiale og økonomiske fordeler ved det. Men bolyst må skapes på andre måter enn ved tvang.

I Norge er det en rettighet å bosette seg der hvor man vil ut fra evner, ønsker og behov. Det er en sentral del av den personlige friheten vi har som borgere. Denne friheten er nedfelt i vårt lovverk, og den fremgår direkte av Grunnloven § 106. Å frata flyktninger denne grunnleggende friheten er en prinsipiell forskjellsbehandling fra andre borgere som er uakseptabel, og som på ingen måte fremmer integrering.

Det kan være mange grunner til at mennesker vil flytte. I Norge bør alle ha den samme friheten til å gjøre det. På dette området må distriktspolitiske og kommunale hensyn vike for enkeltmenneskets ønsker og behov. Enkeltmennesket må settes i sentrum. Det gjelder selvsagt også for flyktninger.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre og fylkestingsrepresentant Hedmark Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: