Publisert av: Yngve Sætre | august 27, 2014

Innlegg i kommunestyret 27.08.14 om omtaksering av eiendomsskatt


Yngve Sætre kommunestyret bildeOrdfører!

Denne saken gjelder ikke nivået på eiendomsskatten. Det spørsmålet får vi rikelig anledning til å diskutere i budsjettbehandlingen til høsten. Saken gjelder omtaksering av grunnlaget for eiendomsskatt.

Siden forrige taksering har boligverdiene endret seg, og det er feil i takstgrunnlaget. Det er både logisk og lovbestemt at det må skje en omtaksering av grunnlaget for eiendomsskatt.

Samtidig mener vi at eiendomsskatten er urettferdig og usosial, og Elverum Høyre har fortsatt et langsiktig mål om å redusere denne skatten.

Likevel må vi erkjenne at mange år med investerings – og vedlikeholdstørke har satt kommunen i en krevende økonomisk situasjon. Vi kan derfor ikke fjerne eiendomsskatten med et trylleslag.

Mitt og Høyres syn er at når vi først er i en situasjon hvor eiendomsskatten er nødvendig, så må i hvert fall eiendomsskattegrunnlaget være mest mulig riktig og rettferdig.

Eiendomsskatten er urettferdig og usosial i seg selv, og hvis takstgrunnlaget i tillegg er galt blir det dobbelt urettferdig. Derfor må vi ha en omtaksering og vi ønsker å gå for en fullgod løsning slik som også rådmannen ønsker.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: