Publisert av: Yngve Sætre | august 26, 2013

Høyre vil ha flere i arbeid


valgkamp2011Arbeid gir trygghet og muligheter for den enkelte. For de fleste gir jobben også en viktig identitet og forankring i tilværelsen.  For samfunnet er arbeidsinnsatsen til befolkningen selve grunnlaget for fremskritt og velferd.

Selv om vi har lav arbeidsledighet i Norge er det for mange som står utenfor arbeidslivet. Andelen av befolkningen som er i arbeid har falt nesten kontinuerlig i fem år, og i dag står nesten 600 000 mennesker utenfor arbeidslivet på helserelaterte ytelser. Andelen funksjonshemmede i arbeidslivet synker også, selv om det er flere og flere funksjonshemmede som selv ønsker å komme i arbeid.

Høyre har nye ideer og bedre løsninger for å hjelpe flere inn i arbeidslivet. NAV er det viktigste virkemiddelet for dette, men NAV må både forbedres og styrkes. Høyre vil dessuten at alle som er i stand til det skal være i aktivitet, og hvis du får sosialhjelp og ikke møter opp til aktiviteter uten gyldig grunn skal det trekkes i ytelsene. Høyre vil også gå igjennom dagens skatte- og velferdsordninger for å sikre at de stimulerer til aktivitet og arbeid. Høyre vil at det alltid skal lønne seg å jobbe.

Verdien av arbeid kan ikke bare måles i kroner og øre. For arbeidsdyktige mennesker er arbeid viktig for selvrealisering, trygghet og uavhengighet. Vi bør styrke disse verdiene og sikre et arbeidsliv som gir muligheter for alle.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: