Publisert av: Yngve Sætre | februar 4, 2023

Spørsmål i kommunestyret 15.12.22 om stengingen av Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum


Ordfører!

Mitt spørsmål er følgende:

Vil ordfører ta initiativ til at det raskt sendes en formell henvendelse fra Elverum kommune til sentrale myndigheter om stengingen av Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum?

Begrunnelsen for spørsmålet er nyheten mandag denne uken om at Glomdalsmuseet og Norsk Skogmuseum ser seg nødt til å stenge grunnet høye strømpriser.

Anno museum har på det verste en strømregning på om lag kr. 200.000 daglig. Musene blir i første omgang stengt en uke, men mye tyder på at det vil bli lenger.

Dette er en svært beklagelig situasjon. Museene har et nasjonalt ansvar for å ta vare på og formidle historie og kunnskap, og de har en viktig rolle lokalt i å bidra til aktivitet, tilhørighet og attraktivitet.

I den høytiden vi går inn i er det sikkert også mange som hadde planlagt å besøke de to museene i byen vår.

Når museene stenger kan de naturlig nok ikke ivareta sine viktige roller hverken nasjonalt eller lokalt.  De får rett og slett ikke utført sine kjerneoppgaver.

Jeg mener det er beklagelig og oppsiktsvekkende at vi som energinasjon er havnet i en situasjon hvor nasjonale museer rett og slett må stenge grunnet høye strømpriser som de ikke kan håndtere.   

Lokalt kan vi heller ikke akseptere situasjonen. Elverum kommune har ingen direkte påvirkning på rammevilkår for museene, men vi er vertskommune og vi blir som lokalsamfunn berørt. Derfor må vi også si ifra, og vise vår tydelige støtte til museene.

Jeg vil oppfordre ordfører til å ta initiativ til at kommunen gjør en rask formell henvendelse til sentrale myndigheter om situasjonen.

Vi må beskrive problemene og henstille myndighetene til å finne en løsning som gjør at museene igjen kan åpne.

Takk!  

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: