Publisert av: Yngve Sætre | februar 4, 2023

Rådhusplassen må vente!


Elverum kommune er i en krevende økonomisk situasjon. Siste års regnskap viser at vi har dårligere driftsresultat, høyere gjeld og langt mindre på fond enn sammenlignbare kommuner. I tillegg ligger kommunen an til å få et underskudd på mellom 55 og 65 millioner kroner i 2022. Derfor må kommunen vise økonomisk måtehold, og prioritere det som er strengt nødvendig.

I denne situasjonen vil det politiske flertallet, med Ap i spissen, likevel bruke fem millioner kroner på oppgradering av Rådhusplassen. Det betyr at andre områder i kommunen får fem millioner kroner mindre enn de kunne ha fått. Vi vet at det er behov innen flere sektorer, blant annet i skole, eldreomsorg og psykisk helse. Å prioritere Rådhusplassen i dagens økonomiske situasjon er uklokt.  

Planene for Rådhusplassen er fine, men de kan ikke sammenliknes med de opprinnelige planene som knytter Rådhusplassen sammen med Glomma. I stedet for å gjøre en dyr flikking på Rådhusplassen nå, bør vi heller vente til den økonomiske situasjonen gjør det mulig med en mer helhetlig oppgradering.

Landets økonomiske situasjon gjør at mange husholdninger, også i Elverum, sliter økonomisk. De må sette tæring etter næring og prioritere det viktigste. Det bør Elverum kommune også gjøre.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre  

(Sendt inn til Østlendingen i november 2022, men ikke publisert)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: