Publisert av: Yngve Sætre | februar 4, 2023

Beklagelig avslag til Marianne Wimmer


Hvis Elverum skal beholde posisjonen som Skoghovedstad må vi gi tillit til lokale skogeiere. Vi må gi de muligheter til å utvikle sine eiendommer innenfor lovverket, og vi må stole på at de som har skoen på vet hvor den trykker.

Nylig demonstrerte AP, SP og SV i Elverum hvordan man ikke gir slik tillit. Ved å si nei til søknaden fra Marianne Wimmer om fradeling av skog sa de samtidig nei til hennes vurderinger som privat næringsdrivende, og de sa nei til hennes ønske om å utvikle eiendommen videre.

Søknaden fra Wimmer ville gitt gode driftsforhold og forbedret eiendomsstruktur. En fradeling var fullt mulig innenfor lovverket, og i tråd med avgjørelsene i tilsvarende saker i nabolaget. Eiere av tilgrensende og nærliggende skogeiendommer ville fått styrket sitt driftsgrunnlag med gode arronderingsmessige løsninger. Dette gjorde dessverre ikke inntrykk på det politiske flertallet. Saken blir ekstra ille når forhistorien er en næringsvirksomhet som ble hardt rammet av koronapandemien, uten noen kompensasjon fra staten, slik mange andre næringer fikk.

Elverum bør ha mål om å videreutvikle seg som Skoghovedstad. Høyres syn er at vi gjør det best ved å skape muligheter for skognæringen, og gi tillit til lokale skogeiere. I tråd med dette burde fellesforslaget fra Høyre, FRP og MDG blitt vedtatt slik at Marianne Wimmer kunne få fradele. Avslaget fra AP, SP og SV er sterkt beklagelig.    

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

(Innlegget ble publisert i Østlendingen 29.11.22)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: