Publisert av: Yngve Sætre | februar 10, 2022

Innlegg i kommunestyret 26.01.22 om videreføring av Innlandet


Ordfører!

Det som forundrer meg litt i debatten om dette er hvor mye Innlandet knyttes opp til identitet. For min egen del er min identitet knyttet opp til historie, tradisjoner, fellesskap, kultur og det å høre til et sted. Det er overhodet ikke knyttet opp til det regionale forvaltningsnivået. Jeg er Elverumsing og Østerdøl, helt uavhengig av navnet på fylkeshuset i Hamar.

Det sentrale spørsmålet i saken er hva det regionale nivået kan produsere av tjenester for befolkningen fremover. Det mener jeg kan løses best ved at Innlandet videreføres. Det gir sterkere og mer attraktive fagmiljøer og mindre byråkrati. Så er ikke dagens fylkeskommune svaret på alle utfordringer. Den kan og bør forbedres, og på sikt mener Høyre at det regionale nivået bør avvikles, hvis vi kan overføre nok oppgaver til kommunene. Det er imidlertid ikke tema nå.

Spørsmålet nå er om vi skal rygge tilbake til start, eller om vi skal bruke mulighetene som ligger i Innlandet til å skape vekstkraft i vår region. Et viktig poeng er at Innlandet med nesten 400.000 innbyggere i ryggen taler med betydelig større tyngde opp mot Storting og nasjonale myndigheter enn Hedmark med sine 200.000 innbyggere. Det er viktig når vi skal arbeide for bedre samferdsel og bedre rammebetingelser for skogen og det grønne skiftet.

Høyres klare konklusjon er derfor at det mest fremtidsrettede er å videreføre Innlandet fylkeskommune.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: