Publisert av: Yngve Sætre | mars 7, 2022

Innlegg på årsmøtet i Innlandet Høyre 05.02.22


Kjære årsmøte!

Regjeringen Støre har bare sittet i litt over 100 dager, men den har allerede rukket å gjøre hverdagen mer krevende for folk og bedrifter på viktige områder.

Tre eksempler på det er at skattene for folk og næringsliv er økt med 8,9 milliarder, gaveforsterkningsordningen for kulturlivet er fjernet og fritt behandlingsvalg fjernes i 2023.   

Samtidig er det vanskelig å få tak på hva som er det egentlige politiske prosjektet til regjeringen.

Hurdalsplattformen minner mest om et politisk «koldtbord» med noen varmretter økt statlig styring, noen kaldretter med reversering, et stort fat med urealistiske målsetninger og litt populisme som garnityr spredd rundt omkring. Jeg tror «gjestene» fort kan bli svært skuffet.

De siste månedene har vist oss at Høyre er helt nødvendig for Norge.

Politikk må handle om å utvikle samfunnet – ikke avvikle gode ordninger, det må handle om å forberede oss på fremtiden – ikke drømme om en fortid som ikke kommer tilbake.

Det er bedre å endre mens vi ennå kan i stedet for å vente til vi må.

I tiårene som har vært har vi hatt om lag fire yrkesaktive pr. pensjonist. I tiårene som kommer vil det være omtrent to. Samtidig vil oljeinntektene reduseres betydelig. Den økonomiske festen i Norge er over.

I en slik situasjon kan vi ikke lene oss enda mer på offentlig sektor. Vi må skape et samfunn som bygger mennesker, ikke som bygger staten enda større.

Vi må gi mennesker tillit slik at de kan gå hverdagen i møte med fremtidstro.

Høyre vinner valg når vi klarer å omsette vår solide idelogi til politikk som er relevant for menneskers hverdag og drømmer. Å utforme denne politikken blir avgjørende for oss hvis vi skal vinne valgene i 2023 og 2025.

Vi kan starte jobben med å lage god politikk i dag.

Tryggheten rundt egen helse opptar oss alle. Norge har et godt helsevesen, men likevel er antall sykehussenger i Norge omtrent halvert siden 1980, og vi ligger betydelig lavere enn gjennomsnittet av europeiske land når det gjelder sykehussenger i forhold til innbyggertall.

Dette gir utrygghet for både samfunn og enkeltmennesker, og fagfolk advarer om utviklingen.

Som et ansvarlig konservativt parti bør vi sette dette temaet på den nasjonale dagsorden. Det kan vi gjøre ved å vedta resolusjon nr. 12 litt senere i dag.

Kjære årsmøte. Norge trenger et Høyre som minner oss om at verdier må skapes før de kan deles. Og Høyre trenger en solid forankring i et liberalkonservativt verdigrunnlag.

Vi må aldri tvile på våre verdier om frihet, sosialt ansvar, trygghet og moderasjon.

Det er disse verdiene som bringer samfunn og mennesker fremover.

Takk!  

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: