Publisert av: Yngve Sætre | juli 17, 2021

Innlegg i kommunestyret 26.05.21 om skolestruktur


Ordfører!

Den faktiske situasjonen er at vi har om lag 450 ledige elevplasser i Elverumsskolen. Prognosene viser at vi vil ha om lag 700 ledige plasser i 2025.

Samtidig vet vi at Elverum kommunes økonomi er svært anstrengt. Og vi vet at de faglige rådene fra kommunedirektøren er å endre skolestruktur og i praksis legge ned Sørskogbygda skole og flytte elevene til Ydalir.

Rådet om å avvikle Sørskogbygda er forøvrig ikke nytt. Så vidt meg bekjent kom kommunedirektøren med dette rådet første gang i 2013.

Det er få eller ingen rent faglige begrunnelser for å si at store skoler er bedre enn små, men det som har blitt gjentatt fra rådmannen ved flere anledninger er at risikoen øker for at læringsmiljøet blir dårlig på mindre skoler.

Det er en risiko vi bør unngå.

Så er det slik at dette er krevende politiske områder med både følelser, fag og økonomi i en skjønn forening som utfordrer oss. Det skal vi ha respekt for.

Det er ingen populær øvelse å legge ned skoler. Men vi er ikke valgt inn i kommunestyret kun for å ta populære beslutninger. Vi er valgt inn for å ta riktige og ansvarlige beslutninger.

Posisjonen har likevel bestemt seg for at de ikke vil gjøre noen store grep når det gjelder skolestruktur.

Dette til tross for at det ligger et årlig gap på 17,5 millioner i økonomiplanen man ikke klarer å tette igjen, til tross for at vi styrer mot 700 ledige elevplasser og til tross for kommunedirektørens klare faglige råd.

Jeg mener posisjonen med dette skaper større økonomiske utfordringer, samtidig som man ikke bedrer læringsmiljøet for elevene.

Gitt all den informasjonen vi sitter på er dette ukloke politiske prioriteringer som ikke styrker helheten i Elverumsskolen.

Så vil jeg si helt til slutt at Høyre støtter MDG sitt forslag om å innføre fritt skolevalg. Dette gode forslaget vil gi fleksibilitet og valgmuligheter som er viktig for både elever og foreldre i Elverum.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: