Publisert av: Yngve Sætre | juli 17, 2021

Spørsmål i kommunestyret 26.05.21 om skolekonferanse


Ordfører!

Mitt spørsmål er følgende:

Vil ordfører be kommunedirektøren om å etablere en årlig skolekonferanse for å få bedre dialog, informasjon og drøfting mellom skole, kommunestyre, ungdomsråd, tillitsvalgte og foreldre og foresatte i Elverum?

Bakgrunnen for spørsmålet er todelt. En kommune har mange viktige oppgaver, men skal man peke på en oppgave som skiller seg ut som helt sentral tror jeg mange vil peke på skole.

Hvis vi svikter i å gi neste generasjoner kunnskap og kompetanse svikter vi vår rolle som samfunn. Derfor må vi som kommunestyre bruke ekstra mye tid og ressurser på å sikre en god skole i Elverum.

For det andre har vi hatt en diskusjon både i media og i formannskapet i Elverum nå i vår om sommerskole. Diskusjonen kom etter at det ble kjent at Elverum ikke hadde søkt på midler til dette grunnet lite ressurser i kommunen.

Jeg mener det er alvorlig hvis kommunen over tid er i en situasjon hvor vi ikke sikrer oss slike midler fra statlig hold fordi vi ikke har ressurser til å søke og følge det opp.

Da er vi inne i en dårlig spiral, og det er tidsspørsmål før det også gir konsekvenser på måloppnåelse og elevenes resultater.   

Det er også et bakgrunnsteppe at vi er inne i en langvarig diskusjon om strukturutvikling i Elverumsskolen. Vi vet at skolestruktur også har betydning for ressursene i skolen.

På bakgrunn av hele denne situasjonen mener jeg det er åpenbart at vi må bruke mer tid på dialog, informasjon og drøfting av tilstanden og utviklingen i Elverumsskolen. Dette handler om fremtiden til enkeltmennesker, og det handler om fremtiden til Elverum som samfunn.

Vi har en god skole i Elverum, men vi har ingen garanti for at den situasjonen fortsetter, og vi må alltid søke å forbedre oss. Det kan vi bidra til ved å styrke dialogen mellom skole, kommunestyre, tillitsvalgte og foreldre og foresatte om skolen i Elverum. Elevene selv, for eksempel gjennom ungdomsrådet, bør også involveres i dette.   

Den årlige strategikonferansen gir ikke nok rom for en slik diskusjon, og den årlige behandlingen av tilstandsrapporten i kommunestyret er heller ikke riktig anledning for en slik drøfting.

Det vi trenger er en årlig heldags skolekonferanse som samler alle disse aktørene og setter skole fullt og helt på dagsorden. Et naturlig tidspunkt på året mener jeg kan være i festsalen i Rådhuset i september, men tid, sted og innhold må selvsagt utarbeides nærmere.  

Jeg håper at ordfører ser de samme behovene som Høyre, og at ordfører vil be kommunedirektøren starte planleggingen av en slik konferanse.  

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: