Publisert av: Yngve Sætre | mai 11, 2021

Spørsmål i kommunestyret 28.04.21 om sommerskole


Ordfører!

Mitt spørsmål er følgende:

Hvorfor har ikke Elverum kommune søkt og fått midler fra staten til sommerskole på lik linje med de aller fleste av våre nabokommuner?

Bakgrunnen for spørsmålet er at regjeringen i januar lanserte en tiltakspakke på 500 millioner kroner som kommuner kunne søke på for å etablere nye eller utvidede sommerskoletilbud og kurs til barn og unge i grunnskolen.

Tiltakspakken ble lansert som følge av at mange barn og unge har betalt en høy pris under koronakrisen, og mange har tapt verdifull undervisning.

Selv om skolene generelt har gjort en kjempejobb det siste året har nedstengningen som følge av korona trolig ført til at en del elever har behov for å være mer sosiale, leke og skape nye vennskap, samt ta igjen tapt faglig progresjon.

Veldig mange kommuner har sett behovet for dette og søkt og fått midler til sommerskole. Midler er tildelt i alt 228 kommuner, altså en stor del av landets 356 kommuner.

De aller fleste av våre nabokommuner har søkt og fått midler. For eksempel har Våler fått 291.000 kroner, Trysil 588.000 kroner og Løten 895.000 kroner.

Også de kommunene vi vanligvis sammenlikner oss med har fått midler.

Hamar har fått 3,1 millioner kroner, Stange 2,2 millioner kroner, Kongsvinger 1,8 millioner kroner, Gjøvik 3,1 millioner kroner, Ringsaker 3,6 millioner kroner og Lillehammer 2,9 millioner kroner.

Det er påfallende at Elverum kommune glimrer med sitt fravær på den lange listen over kommuner over hele landet som har søkt og fått tilskudd til dette tilbudet for barn og unge.

Elverum har en god grunnskole, men på dette området har vi tydeligvis ingen mål eller ambisjoner. Det synes jeg er trist.

Jeg mener det er et tap for barn og unge i Elverum at de ikke får et slikt tilbud, og jeg synes det er uforståelig at Elverum kommune ikke sikrer seg slike midler til det beste for barn og unge i vår kommune.

Det er også verdt å merke seg at kommuner på Elverums størrelse har fått tilskudd på om lag to millioner kroner.

I Elverum kommunes krevende økonomiske situasjon er dette et betydelig beløp som kunne kommet skoleelever i Elverum til gode.

Det er beklagelig at Elverum kommune og politisk ledelse ikke griper slike muligheter til å iverksette gode tiltak i Elverumsskolen.  

Takk!

Vedlegg: Kommuner som har fått tilskudd til sommerskole

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: