Publisert av: Yngve Sætre | september 4, 2020

Spørsmål i kommunestyret 26.08.20 om parkering ved Ydalir barnehage


Ordfører!

Jeg har følgende spørsmål:

Er ordføreren enig i at det er problemer med parkeringsløsningen ved Ydalir barnehage, og vil ordføreren ta initiativ til å sette i gang tiltak for å få en bedre parkeringsordning ved barnehagen?

Først vil jeg opplyse om at jeg frem til i sommer selv hadde barn på Ydalir barnehage, men jeg har altså ikke barn der nå.

Bakgrunnen for spørsmålet er en artikkel i Østlendingen 8. februar i år hvor det fremkommer flere problemer ved parkeringsløsningen ved Ydalir barnehage.

Representanten fra samarbeidsutvalget som uttaler seg om saken mener det er uforsvarlig at det ikke er bedre parkeringsmuligheter enn det er nå. Etter denne artikkelen er det ikke skjedd vesentlige endringer på parkeringen ved barnehagen.

Jeg tror de aller fleste som selv har levert og hentet barn i barnehage vil være enig i at Ydalir barnehage ikke har noen god parkeringsløsning.

Parkeringen er tiltenkt langs en blindveg. Denne blindvegen er i en helling og er så smal at biler ikke kan møtes når det står biler parkert langs vegen. Videre må to bilveger krysses etter at man har parkert og skal gå til barnehagen.

Sperringene som er satt opp ved barnehagen fremstår som provisoriske og er etter min mening ikke spesielt pene. Det er også en parkeringsplass som ligger 200 meter i gåavstand fra porten til Ydalir barnehage.

Jeg tror de fleste vil synes at dette er i lengste laget å gå med barnehagebarn og det som de må ha med seg i form av klær og utstyr. Selv om man bruker denne parkeringsplassen må man krysse to bilveger.

Alt dette til sammen gjør at parkeringssituasjonen fremstår som provisorisk, uoversiktlig og lite tilpasset foreldre og foresatte som skal levere og hente barn.

Dessuten vil det etter min mening kunne oppstå trafikkfarlige situasjoner i form av kryssing av vegene og i forbindelse med parkering langs den smale blindvegen. Dette er det mest alvorlige ved situasjonen slik den er nå.

Jeg skjønner at intensjonen med parkeringsløsningen i Ydalir er å begrense biltrafikken. På Ydalir skole er dette mer realistisk da de fleste elevene som ikke tar buss bør kunne gå eller sykle til skolen selv, vel og merke når de når høy nok alder.

På barnehagen er likevel situasjonen en annen og det vil den i stor grad være også når det etter hvert blir flere boenheter i området. Av praktiske årsaker vil levering og henting med bil være nødvendig for de aller fleste barnehageforeldre.

Jeg vil samtidig påpeke at Høyre og undertegnede ved mer enn en anledning tok opp nettopp parkeringen ved Ydalir barnehage med rådmannen og formannskapet under planleggingsfasen.

Dette fordi vi var bekymret for hvordan dette ville bli i praksis. Kanskje burde vi sagt fra enda sterkere, men det viktigste er ikke hva som har skjedd tidligere. Det viktige er å finne løsninger fremover.

Jeg mener det første vi bør gjøre er å akseptere at bilen vil bli det primære transportmiddelet til og fra Ydalir barnehage langt inn i fremtiden. Så må man finne løsninger på bakgrunn av det.

Disse løsningene må gi høyere trafikksikkerhet enn det er i dag, og de må være bedre tilpasset brukerne. Det beste hadde vært en ny parkeringsplass nærmere barnehagen, men det kan også finnes andre løsninger som ikke er fullgode, men som gjør situasjonen bedre.

Jeg håper ordfører og rådmann vil bidra til å finne løsninger for en bedre parkeringsordning ved Ydalir barnehage.

Dette bør være mulig, og det er viktig av hensyn til trafikksikkerhet og de som hver dag leverer og henter barn i barnehagen.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: