Publisert av: Yngve Sætre | mai 28, 2020

Innlegg i kommunestyret 27.05.20 om nedleggelse av Kirkeby oppvekstsenter


IMG_0021

Ordfører!

Fremtiden til Kirkeby har vært et tema i alle årene jeg har vært med i Elverumspolitikken, og antakelig enda lenger enn det. Den første artikkelen om en mulig nedleggelse som jeg fant på Østlendingens nettsider er fra september 2006.

Siden den tid har Kirkeby vært jevnlig diskutert. I Høyres budsjettforslag for 2020 som vi la frem høsten 2019 tok vi skrittet fullt ut og la inn avvikling av Kirkeby i vårt budsjett.

Jeg mener det er en riktig politisk avgjørelse hvis kommunestyret nå etter alt å dømme følger etter og vedtar en nedleggelse.

Så vil jeg også si at jeg har stor forståelse for de som har sterke følelser rundt en avvikling av Kirkeby. All endring og avvikling i samfunnet er forbundet med følelser. Men vi kan ikke opprettholde status quo av den grunn.

Når samfunnet endrer seg må vi endre vår samfunnsstruktur, i dette tilfellet gjelder det Kirkeby skole. Det er av hensyn til elever, lærere og læringsfellesskapet i hele Elverumsskolen at vi må gjøre dette.

Høyre har et motto om at vi vil forandre for å bevare. Jeg synes det passer bra også i denne saken. For å bevare et best mulig læringsmiljø for alle elever i Elverumsskolen må vi være villig til å forandre vår struktur og organisering.

Så vil jeg også si at det generelt ikke er ønskelig at endringsprosesser skal strekke seg over så lang tid som i dette tilfellet.

Kirkeby sin fremtid har vi diskutert politisk i mer eller mindre i femten år, og mens vi har diskutert har samfunnet endre seg ytterligere.

Jeg håper vi kan ha et generelt mål om at endringsprosesser i fremtiden skal gjennomføres noe raskere, eventuelt legges bort, slik at vi reduserer usikkerheten for de involverte.

Til slutt synes jeg det er på sin plass å takke alle elever, lærere og foresatte med tilknytning til Kirkeby skole for det engasjementet og den innsatsen som er blitt lagt ned på skolen.

Skolen ble åpnet allerede i 1875, og den har utvilsomt vært viktig for østre del av Elverum og for veldig mange mennesker opp gjennom årene.

Nå skal erfaringen og kunnskapen på Kirkeby videreføres og utvikles på de andre skolene i Elverum. Det er en god løsning for fremtiden.

Takk!    

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: