Publisert av: Yngve Sætre | april 12, 2020

Innlegg i kommunestyret 25.03.20 om Planstrategi – Elverum kommune 2019 – 2023


(Dette kommunestyremøtet ble gjennomført som et telefonmøte grunnet coronakrisen)

Ordfører!

Planstrategien er viktig fordi den gir oss rammer for et planverk som er nyttig og relevant for både kommunestyret, administrasjonen og innbyggerne i Elverum.

Vi har allerede mange planer på en rekke områder i dag. På kommunens hjemmeside er det linket til 27 planer og trykker du deg videre er det på noen områder ytterligere planer.

For en innbygger eller politiker som vil undersøke hva slags mål kommunen har for eksempelvis næringsutvikling, eldreomsorg eller skole er det ikke automatisk veldig lett å orientere seg.

Derfor la Høyre, Senterpartiet og MDG frem et fellesforslag i formannskapet som går ut på at vi bør prøve å gjøre planverket mer oversiktlig og lettere tilgjengelig, og vi må vurdere om vi for eksempel kan slå sammen noen planer.

Vi ønsker også en tettere oppfølging av planene når det gjelder mål og tiltak. I dag blir dette delvis berørt i økonomi – og handlingsplanen, men vi ønsker en mer aktiv og løpende oppfølging av dette gjennom hele året.

I formannskapet hadde vi også et forslag om lage en plan for landbruk og bioøkonomi, som eventuelt kan innarbeides som en del av næringsplanen.

Bakgrunnen for dette er at Elverum er en betydelig jord og skogbrukskommune med store muligheter innen biobaserte næringer.

Et planverk på dette området, og ikke minst prosessen med å utarbeide en slik plan, vil kunne bidra til å realisere disse mulighetene i sterkere grad enn det vi makter i dag.

Dette er bakgrunnen for tilleggsforslagene som Høyre, Senterpartiet og MDG hadde i formannskapet.

Jeg håper for øvrig at kommunestyret slutter seg til den enstemmige innstillingen fra formannskapet.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: