Publisert av: Yngve Sætre | januar 29, 2020

Spørsmål i kommunestyrets spørretime 29.01.20 om parkering ved skysstasjonen


Yngve Sætre 2019

Ordfører!

Mitt spørsmål er som følger: Vil ordfører ta initiativ til en prosess for å etablere flere langtids parkeringsplasser ved Elverum skysstasjon?

Bakgrunnen for spørsmålet er parkeringssituasjonen ved skysstasjonen. Det er mange reisende som kommer dit med bil og skal videre med buss eller tog. De trenger parkering. De reisende er ikke bare fra Elverum, men fra hele regionen. Elverum skysstasjon er på den måten en viktig brikke i kollektivtilbudet i hele Sør- Østerdalen.

Det er nå cirka 90 langtids parkeringsplasser ved skysstasjonen, og mange dager er det fullt eller nesten fullt på parkeringsplassen. Dette skaper potensielt problemer for de reisende, og det kan også bidra til at noen reisende velger privatbilen fremfor buss eller tog.

Det er et klart politisk mål at flere skal reise kollektivt, og vi ser allerede en vekst. I 2018 hadde Rørosbanen en vekst i antall reisende på 1,2 prosent, og busselskapet Hedmark trafikk hadde en vekst på 0,75 prosent.

Med en fremtidig dobbeltsporet jernbane til Moelv og valg av østre linje og stasjon ved Vikingskipet vil det bli mulig med en direktelinje toglinje fra Elverum til Oslo med reisetid på litt over en time.

Da vil det bli aktuelt for mange å dagpendle til Oslo og parkeringsbehovet vil kunne øke betydelig. Dette er argumenter som tilsier at skysstasjonen må rustes for å ta imot flere reisende i årene som kommer. Mange reisende vil komme til skysstasjonen med privatbil.

Elverum Høyre mener at parkeringsbehovet ved Elverum skysstasjon på sikt bør løses med et parkeringshus bygget i tre. Dette vil være den beste og mest fremtidsrettede løsningen for skysstasjonen, og det vil bidra positivt til byutvikling på Vestad.

Dette er en løsning som krever tid og ressurser å få på plass. På kort sikt bør det derfor etableres flere parkeringsplasser på bakkenivå for å møte behovet her og nå. Det må også vurderes om det bør etableres flere ladeplasser for elbiler.

På bakgrunn av disse argumentene mener jeg og Elverum Høyre at Elverum kommune og ordfører snarest bør ta initiativ til en prosess for å etablere flere parkeringsplasser ved skysstasjonen. Et initiativ og en dialog med Bane Nor bør være første skritt i en slik prosess.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: