Publisert av: Yngve Sætre | juli 25, 2019

Politikergodtgjørelsene skal kuttes


Yngve Sætre 2019

Terje Uthus, Elverum Ap, påstår i et leserinnlegg 16. juli at varaordfører Arnfinn Uthus kommer med valgflesk når han vil redusere politikergodtgjøringene i Elverum kommune. Innlegget fra Terje Uthus er merkelig, og angrepet på varaordføreren er urimelig.

Varaordføreren og de borgerlige partiene har fått gjennomslag for å redusere politikergodtgjørelsene. Dette vil berøre en rekke politiske verv, ikke bare varaordførerstillingen. Bakgrunnen er kommunens økonomiske situasjon. Som politikere må vi også ta vår tørn når kommunen sliter økonomisk. Terje Uthus sin kritikk av dette faller på sin egen urimelighet. Dette kuttet er ikke noe vi har lovet for neste kommunestyreperiode. Det er allerede vedtatt som et kutt av det borgerlige flertallet, og har derfor ingenting med valgflesk å gjøre.

En annen raritet ved innlegget til Terje Uthus er at hans partikollega Jørn Øversveen i samme utgave av Østlendingen sier at Elverum Ap støtter å kutte i politikergodtgjørelser. Likevel stemte Elverum Ap imot forslaget da det ble behandlet i kommunestyret i juni. Elverum Ap er tydeligvis ikke enig med seg selv, og for velgerne må det være vanskelig å skjønne hva Ap egentlig mener. Borgerlig side er derimot helt tydelige: Politikergodtgjørelsene skal kuttes av hensyn til kommunens økonomiske situasjon.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: