Publisert av: Yngve Sætre | juli 18, 2019

Ringveg er best for miljøet


Rådhuset Storgata august 2015

I et innlegg i Østlendingen 16. juli kommer Sigmund Solhaug med en rekke synspunkter på en fremtidig omkjøringsveg/ringveg forbi Elverum. Det vil bli for omfattende å kommentere alt, men noe bør belyses.

For det første er det viktig å huske på at alternativet til en ringveg er Arbeiderpartiets forslag om en ny bru ved Glomdalsmuseet (alternativ 2). Statens vegvesen sin konsekvensutredning fra 2016 viser tydelig at dette er det dårligste alternativet både når det gjelder støy og luftforurensning i sentrum. Jeg mener det er et klart mål å redusere forurensningen i sentrum og en nordre ringveg vil åpenbart bidra til det.

Jeg deler ikke Solhaug sin bekymring om at det vil ta lang tid å realisere en ringveg. Alternativet er som sagt at all trafikk blir gående gjennom sentrum for «evig og alltid», og at kryssing av Glomma trolig blir bompengebelagt. Da er det bedre å bruke tiden som trengs og arbeide for en fremtidsrettet og god løsning, selv om den ligger lenger frem i tid.

Ellers er jeg enig med Solhaug i at Erik Hanstad sitt forslag om å legge Solørvegen (Rv 2) i en kulvert mellom sentrum og Glomma er en meget god ide. Det vil gjøre det mulig å utvikle den flotte elvebredden og åpne byen mot elva. Elverum Høyre har programfestet at vi vil arbeide for en slik løsning.

For Elverum Høyre er nordre ringveg en viktig sak i den neste fireårsperioden. Vi vil gjøre det vi kan for å få den inn i Nasjonal transportplan (NTP) ved neste rullering. Det vil være bra for Elverum, Trysil og hele regionen. Det vil også være best for miljøet.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: