Publisert av: Yngve Sætre | juli 28, 2019

Elverum har lave kommunale avgifter


Yngve Sætre 2019 2

Øivind Malones har et langt innlegg om eiendomsskatt i Østlendingen 17. juli. Eiendomsskatt har sine negative sider, men jeg mener likevel det er viktig å se eiendomsskatten som en del av de totale kommunale avgiftene.

En fersk oversikt basert på KOSTRA tall viser at for en gjennomsnittsbolig i Elverum er de samlede kommunale avgiftene 16 861 kroner årlig. Det er femte lavest i Hedmark og lavere enn sammenlignbare kommuner som Hamar, Stange og Ringsaker, hvor en gjennomsnittsbolig må betale over 21 000 kroner årlig i kommunale avgifter. Dyrest i Hedmark er Engerdal med 24 368 kroner årlig.

Elverum Høyre har et langsiktig mål om å redusere eiendomsskatten. Likevel må vi erkjenne at det er de samlede kommunale avgiftene som er avgjørende for en husstands økonomi. Elverum har relativt sett lave kommunale avgifter, noe som er gunstig for innbyggerne.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: