Publisert av: Yngve Sætre | april 6, 2019

Svar til Geir Hovensjø om Grindheim


Rådhuset august 2015 - alvorlig

Geir Hovensjø hadde et innlegg om eiendommen Grindheim i Østlendingen 27. februar. Jeg kan forsikre Hovensjø om at Høyre er svært opptatt av Elverums identitet og langsiktig samfunnsutvikling. Nettopp derfor ønsker vi også utvikling på Grindheim. Vi ønsker at eiendommen kan utvikles for fremtidige generasjoner og bli en del av en vekstkraftig bydel på Vestad. Ved å verne Grindheim får man høyst trolig det motsatte. Stillstand og forfall.

Geir Hovensjø mener tydeligvis at Grindheim er en viktig del av Elverums identitet. Det er jeg uenig i. Rådmannen og fylkeskommunen har heller ikke hevdet at Grindheim er viktig for Elverums identitet. Tvert imot har de sagt at Grindheim har lav verneinteresse, og at de ikke vil motsette seg at bygningen rives. Disse signalene ble gitt til eier før han kjøpte eiendommen.

Jeg mener det er viktig å respektere privat eiendomsrett og gi både eiere og utbyggere forutsigbarhet. Dette er ikke «kortsiktige hensyn» slik Hovensjø mener. Tvert imot er dette viktige verdier som vårt samfunn er bygget på. Disse prinsippene bør gjelde også for Grindheim.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

(Publisert første gang i Østlendingen 08.03.19)

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: