Publisert av: Yngve Sætre | august 19, 2018

Elverum er en pådriver


Rådhuset august 2015

I et leserinnlegg 4. august påstår Bjørn Fjellmosveen at Elverum kommune styrer uten å se de globale utfordringer knyttet til bærekraft og verdens ressursgrunnlag. Denne påstanden er svært langt fra sannheten. Faktum er at Elverum kommune har en offensiv plan for kutt av 30 % av sine klimautslipp innen 2030. Samtidig binder Elverums godt skjøttede skogarealer netto om lag det dobbelte av kommunens utslipp av klimagasser.

Dessuten utvikler Elverum kommune nå en nullutslippsbydel i Ydalir med 1000 nye boliger. Den nye skolen som bygges i Ydalir vil spare klimaet for 1/783 av Norges klimaforpliktelser, tilsvarende utslippene fra 5000 biler årlig. Flere og flere i Norge og internasjonalt ser nå til Elverum og hva vi gjør i Ydalir. Dette kan bli et utstillingsvindu for klimavennlig byutvikling.

Bjørn Fjellmosveen tar derfor feil. Elverum kommune ser de globale utfordringene og vi er en pådriver for en klimavennlig utvikling som tar hensyn til klodens ressursgrunnlag.

Yngve Sætre, Ordførerkandidat for Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: