Publisert av: Yngve Sætre | august 30, 2017

Nei, Tone Sønsterud


Rådhuset august 2015 - alvorlig

Tone Sønsterud hevder i et svarinnlegg til meg i Østlendingen og Glomdalen at det å selge eierandeler i Statskog svekker norsk eierskap til skogen. Det er feil. Norske private skogeiere utgjør i aller høyeste grad et norsk eierskap. Når Statskog selger skog får norske private skogeiere mulighet til å kjøpe ytterligere skog. På den måten kan de styrke lokale arbeidsplasser og verdiskaping.

Dersom Arbeiderpartiet mener at kun statlig eierskap er ensbetydende med norsk eierskap bør de redegjøre for dette snarest. Det er i så fall en fornærmelse mot alle norske bedriftseiere, samt de om lag 120.000 private eierne av skog i Norge som i all hovedsak utøver sitt eierskap på en god måte.

Når det gjelder skog viser erfaringer at private skogeiere er gode eiere som ønsker utvikling, leier ut til jakt og drifter skogen etter bærekraftige prinsipper. Det samme kan ikke sies om Statskog, noe som bekreftes av Trysilordfører Erik Sletten, Gjermund Gjestvang i MDG og NORSKOG i Østlendingen de siste dagene. Ap sin fascinasjon for Statskog er i det hele tatt vanskelig å forstå.

Høyre vil generelt sikre at hovedkontorfunksjoner i strategisk viktige statlige selskaper forblir i Norge, og at Statkraft sin norske vannkraft forblir i offentlig eie. For øvrig vil Høyre bygge verdier basert på et spredt og sterkt privat eierskap, slik vi har gode tradisjoner for i Norge, ikke minst innen skogbruket.

Yngve Sætre, Hedmark Høyres 4. kandidat til Stortinget

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: