Publisert av: Yngve Sætre | mai 23, 2017

Flere arbeidsplasser med Høyre i regjering


Rådhuset 04.08.15

I et innlegg i Østlendingen 29. april skriver Hedmark Arbeiderpartis leder, Knut Storberget, at det blir færre jobber i Hedmark. Han mener at dagens regjering ikke griper mulighetene som finnes til å skape nye arbeidsplasser, og kaller dette en «politisk forsømmelse». Dette er merkelig harde ord. Spesielt siden statistikken Storberget viser til bare gir en liten del av virkeligheten.

Tall fra statistisk sentralbyrå sin arbeidskraftundersøkelse viser nemlig at antall sysselsatte i Hedmark har økt fra 92000 til 95000 på snart fire år med Høyre og FrP i regjering. Dette er en økning på hele 3000 sysselsatte. Samtidig har arbeidsledigheten i Hedmark ifølge SSB gått ned fra 2,7 % til 2,0 %. Hvordan dette er en «politisk forsømmelse» er det vel bare Hedmark Arbeiderparti som forstår.

Vi er enige i at det er viktig å skape flere arbeidsplasser. Høyre vil gjøre dette ved å satse på kompetanse, samferdsel og bedre rammebetingelser. Erfaring viser at dette er effektive tiltak for å gi fart i næringslivet.

Det klareste valgløftet fra Arbeiderpartiet er at de vil øke skattene med 15 milliarder kroner. Økt skatt betyr at det blir mindre til investeringer i næringslivet, og til daglige utgifter i familier og husholdninger. Det er dette som skjer når staten tar inn mer skatt fra familier og bedrifter fordi den «vet» bedre hvordan pengene skal brukes. Men er det virkelig økt skatt og mindre til investering bedrifter i Hedmark trenger nå?

Veksten i sysselsetting og nedgangen i arbeidsledighet viser at Høyres politikk fungerer i Hedmark. Regjeringens store satsing på samferdsel vil gi ytterligere vitamininnsprøytning til næringslivet i vårt område. Utbyggingen av E6 og Rv 3/25 er gode eksempler. Vi trenger flere slike tiltak som stimulerer til vekst. Vi må skape mer, ikke skatte mer. Mer skatt gir ingen gir ingen flere arbeidsplasser i Hedmark.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre og 4. kandidat på Hedmark Høyres Stortingsliste

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: