Publisert av: Yngve Sætre | juni 22, 2016

Innlegg i kommunestyret om ringveg 22.06.16


 

Yngve Sætre kommunestyret bilde

Her er innlegget jeg holdt om ringvegutredningen i kommunestyremøtet i dag:

Ordfører!

Ringvegrapporten ble bestilt av kommunestyret som en følge av at Statens vegvesen ikke ønsket å utrede ringveg rundt Elverum. Elverum kommune har derfor utredet ringveg på eget initiativ.

Det vi har fått er en god utredning som gir svar på mange av de spørsmålene kommunestyret ønsket.

Svarene vi har fått er kanskje ikke helt slik mange av oss hadde trodd på forhånd, men uansett gir rapporten nyttig kunnskap som er viktig å ta med seg inn i debatten om overordnet vegsystem.

Jeg vil også si at selv om utredningen sier at ringveg ikke er riktig løsning nå, vil dette etter all sannsynlighet komme på sikt.

Elverum Høyre har en ambisjon om fortsatt vekst i Elverum og Hedmark. I en slik ambisjon vil trafikken fortsette å vokse både i og rundt Elverum.

Dette vil trolig skje med mer miljøvennlige kjøretøyer, mer kollektivtrafikk og mer bruk av sykkel – men uansett tyder alt på at trafikken vil øke betydelig også i fremtiden.

I et slikt fremtidsbilde har Elverum Høyre fast tro på en fremtidig visjon om en ringveg som vil føre gjennomgangstrafikken helt ut av sentrum.

Når en slik veg kommer er uvisst, men vi må planlegge for en slik fremtid ved å legge inn mest mulig av en potensiell ringveg i kommunens arealplaner. Dette er også inkludert i forslag til vedtak.

Den høringsrunden vi går inn i er svært viktig. Fra politisk hold bør vi legge bort skråsikkerheten og lytte før vi konkluderer.

For å få en åpen, kunnskapsrik og fordomsfri debatt er det viktig at også ringvegutredningen legges ut til offentlig ettersyn – med den presiseringen at dette ikke er et ordinært ettersyn etter plan og bygningsloven.

På den måten sikrer vi en balansert og opplyst debatt, noe som vil være viktig for beslutningen vi skal ta i november – og for ettertiden.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: