Publisert av: Yngve Sætre | februar 9, 2016

Enighet om skogstrategien


Rådhuset 04.08.15

Global oppvarming kan bli dette århundrets største utfordring. For å hindre klimaendringene må vi velge skogstrategien. Det vil si at vi må gå fra sorte til grønne karboner som materialkilde og energibærer. Vi må også utnytte det enorme potensialet skogen har til å fange og lagre karbon. Skogen i Norge binder i dag en mengde CO2 som brutto tilsvarer de totale norske klimagassutslippene. Av dette lagres om lag halvparten ved at stående kubikkmasse i skogen øker.

Klimaavtalen i Paris innebærer at karbonbinding i skog anerkjennes fullt ut. Parisavtalen sier også at alle land skal lage en plan for hvordan de skal kutte i klimagassutslippene. En rekke land satser på skogtiltak i sine planer. Kina og India bemerker seg med svært høye ambisjoner.

Karbonbinding i skog er det mest kostnadseffektive tiltaket for å fjerne CO2 fra atmosfæren. I Hedmark er bruttopptakene av karbon i skog allerede fem ganger så store som utslippene i vårt fylke. Opptakene kan økes ytterligere med tiltak som skogplanting, gjødsling og aktivt skogbruk.

Elverum formannskap sluttet enstemmig opp om skogstrategien i sin uttale til energi- og klimaplan for Hedmark den 22. januar. Dette er viktig og gledelig. Norge og Hedmark må gå foran og løfte frem skogstrategien som avgjørende for å møte klimautfordringene. Skogen og fotosyntesen kan redde verden fra klimakrise hvis vi setter inn de riktige tiltakene.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: