Publisert av: Yngve Sætre | november 19, 2015

Sykefravær på dagsorden


Rådhuset august 2015 - alvorligSykefraværet i Elverum kommune er høyere enn gjennomsnittet i Norges kommuner. I 2. tertial var det totale sykefraværet i kommunen 8,1 prosent, og i flere avdelinger ligger sykefraværet over 10 prosent. Kommunens klare mål må være å redusere sykefraværet så mye som mulig.

Kommunenes sentralforbund (KS) har beregnet at de totale kostnadene ved en dags sykefravær er 2200 kroner. For Elverum kommune betyr det at sykefraværet koster ca. 224.000 kroner daglig, og om lag 51 millioner kroner i løpet av et år. Dette er et betydelig beløp.

Det er selvsagt ikke realistisk å fjerne alt sykefravær. Et visst sykefravær er naturlig både i offentlig og privat sektor. Tallet gir likevel en pekepinn på hvilke gevinster som er mulig å hente på dette området.

Den menneskelige siden av dette er enda viktigere enn kommunens økonomi. Ingen ønsker å være syk. Alle ønsker å gå på jobb hvis de har mulighet. Mindre sykefravær gjør at den enkelte kan utnytte sine ressurser og nå sitt potensial i yrkeslivet. En bedre yrkeshverdag gir i neste omgang et bedre liv.

Slik sett er tiltak for redusert sykefravær noe langt mer enn tiltak for å styrke kommunens tjenester og økonomi. Det er en investering i den enkelte arbeidstakers helse og livskvalitet.

Kommunestyret i Elverum vedtok 4. november et forslag fra de borgerlige samarbeidspartiene om at helse – og omsorgskomiteen skal i gang med et arbeid for å redusere sykefraværet i kommunen. Komiteen skal utarbeide en rapport om dette innen utgangen av 2016.

Elverum Høyre vil følge dette arbeidet nøye, og vi har høye forventninger til sluttresultatet. Målet om lavere sykefravær har stor betydning både for kommunen og den enkelte arbeidstaker.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: