Publisert av: Yngve Sætre | september 5, 2015

Rovdyrpolitikken må endres


Rådhuset august 2015FN har estimert at verdens matproduksjonen må økes med 70 % innen 2050 for å sikre nok mat til alle. I Norge er det et tverrpolitisk mål å øke matproduksjonen med 20 % de neste 20 år.

Skal dette målet nås må også de betydelige beiteressursene i norsk utmark tas i bruk. Institutt for skog og landskap har beregnet at det er kapasitet til 452 000 sau på utmarksbeite innenfor ulvesona. På grunn av rovdyr er det i praksis ingen sau som beiter i utmark i dette området. Det er et stort paradoks at store ressurser ligger unyttet samtidig som landbruket har historisk høye produksjonsmål.

Vi må bort fra en romantisk rovdyrpolitikk som hindrer matproduksjon og vanskeliggjør jakt og naturbruk. Politikken må endres slik at det blir mulig å utnytte beiteressursene også øst for Glomma. Skal dette være mulig må rovdyrbelastningen reduseres og ulvesona fjernes. Landbruket må gis reelle muligheter til å utnytte de store beiteressursene og øke matproduksjonen.

Yngve Sætre

Gruppeleder i Elverum Høyre / Fylkestingskandidat Hedmark Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: