Publisert av: Yngve Sætre | april 20, 2015

Hvem har ansvaret?


Yngve Sætre august 2013 3 Kaja Haugseth og Magnus Stenseth fra Elverum Arbeiderparti skriver i et leserinnlegg i Østlendingen 14. april at Elverum Høyre forsøker å vri seg unna ansvaret for den økonomiske situasjonen i Elverum kommune. Denne feilaktige påstanden gjør det nødvendig med en oppklaring av de politiske realiteter.

Det er ingen tvil om at vi i Elverum Høyre erkjenner vår del av ansvaret for kommunens økonomi. Derfor har vi det siste året foreslått fire konkrete tiltak som ville gitt betydelig økonomisk innsparing. Det gjelder en ny og bedre skolestruktur, en endring av pleie – og omsorgstjenestene, en lavere eierandel i Eidsiva Energi og konkurranseutsetting av sykehjem. Arbeiderpartiet har stemt imot alle disse forslagene.

Høyre har ikke flertall i kommunestyret alene, og vi er derfor avhengig av andre partier for å få gjennomført våre forslag. Alle partier har et ansvar for resultatene av sin egen politikk og stemmegivning. Når Arbeiderpartiet konsekvent stemmer imot våre innsparingsforslag er det åpenbart at de må påta seg et betydelig medansvar for kommunens økonomiske utfordringer.

Historie er historie. Det viktige nå er hvordan vi kan komme oss videre på en god måte. Her har alle partier et ansvar. Høyre vil fortsette å fremme konstruktive løsninger, og vi håper at Arbeiderpartiet vil samarbeide – og ikke motarbeide oss.

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: