Publisert av: Yngve Sætre | mars 22, 2015

Utrolig av Elverum Arbeiderparti


Yngve Sætre august 2013 3

Etter møtet den 18. februar om salget av Elverum Nett til Eidsiva er det fortsatt mye som er uklart rundt Arbeiderpartiets vedtak og fremtreden i denne saken. Det som er sikkert er at vedtaket gir Elverum kommune utgifter på ca. 3,5 millioner kroner årlig, og at Elverum Energi får svekket sin egenkapital fordi det skal opprettes et fond det i dag ikke finnes penger til.

Det er fremdeles en gåte hvordan Elverum Ap kunne fremme et vedtak om 1,25 prosent eierandel i Eidsiva – og å opprette et fond på 22 millioner kroner – uten at dette var kvalitetssikret og vurdert av rådmannen og Elverum Energis styre. Etter mitt syn vitner dette om uprofesjonell utøvelse av eierskap, og om en lettsindig omgang med store offentlige verdier. Den spesielle saksgangen strider mot alminnelig politisk kutyme, og medførte også at Elverum Energis styre ble satt på sidelinjen i en sak hvor de hadde den fremste fagkompetansen.

Det er også en gåte hvordan Elverum Ap`s representanter i generalforsamlingen fremdeles kan hevde at de var klar over konsekvensene av sitt eget vedtak – etter at samtlige andre tilstede hevdet det motsatte i møtet den 18. februar. Forskjellen i virkelighetsoppfatning er nærmest utrolig, og bør ha interesse for både avisredaksjoner og allmenhet. Saken handler i ytterste konsekvens om folkevalgtes troverdighet og lokaldemokratiets styrke.

Når Elverum Ap hardnakket hevder at de så konsekvensene av sitt eget vedtak er det et kontrollspørsmål som er betimelig å stille: Hvordan kunne de vedta å opprette et fond på 22 millioner kroner som det ikke fantes penger til?

Yngve Sætre, Gruppeleder i Elverum Høyre

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: