Publisert av: Yngve Sætre | november 26, 2014

Innlegg i kommunestyret 26.11.14 om boligsosialt handlingsprogram


Yngve Sætre kommunestyret bildeOrdfører!

Å ha en egen bolig er et grunnleggende behov for alle mennesker. Vi er alle avhengig av et hjem som basis for våre liv og som en trygghet i vår hverdag.

Jeg vil videre påstå at det mest gunstige er hvis hver enkelt familie eller husholdning eier sin egen bolig.

Å eie sitt eget fremmer selvhjulpenhet og ansvar. Disse verdiene er både samfunnsbyggende og personlig utviklende. Eierskap til egen bolig er en bærebjelke i det norske samfunnet.

SSB har anslått at rundt 2,7 % av befolkningen kan regnes som vanskeligstilte på boligmarkedet. Kommunen har en viktig rolle i å tilrettelegge for at de med en vanskelig bosituasjon i første omgang kan få disponere en egnet bolig tilpasset sine behov.

I neste omgang bør det være et mål at flest mulig av disse kan ta skrittet fullt ut og bli eier og ta ansvar for sitt eget hjem.

Kommunens boligsosiale handlingsprogram gjør et systematisk arbeid for å skaffe bolig til vanskeligstilte. Dette er ikke kommunens største arbeidsfelt. Likevel er dette arbeidet svært viktig når det gjelder strategisk og langsiktig fattigdomsbekjempelse.

Vi får drahjelp av den borgerlige Regjeringen ved at tilskuddet til utleieboliger økes med 50 millioner i statsbudsjettet for 2015.

Det boligsosiale programmet i Elverum er et konkret arbeid for å gi enkeltpersoner og familier mer livskvalitet og trygghet.

Høyre støtter opp om dette arbeidet fordi det i bred forstand handler om å hjelpe enkeltmennesker og styrke velferden i Elverum.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: