Publisert av: Yngve Sætre | november 23, 2014

Mer og bedre omsorg


Yngve Sætre profil 2Behovene for omsorgstjenester er i ferd med å endre seg. Fremover får vi en stor økning i antall eldre samtidig med at også flere under 67 år trenger omsorgstjenester. Ulike undersøkelser viser at de fleste eldre ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Det offentlige må tilpasse seg de nye behovene for å kunne gi riktige omsorgstjenester til riktig tid.

Regjeringen foreslår i statsbudsjett en netto styrking av omsorgstjenestene på 568 millioner. Av dette ønsker Regjeringen å gi 199 millioner kroner til investeringstilskudd til heldøgns omsorgsplasser. Dette vil legge til rette for bygging av 2500 slike plasser. Regjeringen foreslår også å gi 300 mill. kroner til oppfølging av rettighetsfesting av brukerstyrt personlig assistanse (BPA).

Vissheten om at man får hjelp ved sykdom og i alderdom er en av bærebjelkene i vårt velferdssamfunn. Regjeringens forslag til statsbudsjett møter de nye behovene og gir økt kvalitet og kapasitet på omsorgstjenestene. Dette gir økt trygghet for eldre og pleietrengende.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: