Publisert av: Yngve Sætre | november 16, 2014

Forskningen styrkes


Undertegnede foran Widener - biblioteket på Harvard

Undertegnede foran Widener – biblioteket på Harvard University 

Norge investerer mindre i forskning enn gjennomsnittet i OECD og de andre nordiske landene. Dette er betenkelig og lite fremtidsrettet. Derfor er det svært gledelig at regjeringen gir kunnskap og forskning et stort løft i statsbudsjettet for 2015.

Regjeringen vil bevilge 30,9 milliarder kroner til universiteter og høyskoler i 2015. Forskningssektoren styrkes med hele 4,2 prosent, og forskningens andel av BNP er 0,93 prosent. Dette er en andel som de rødgrønne aldri var i nærheten av i sine budsjetter.

Regjeringens satsing vil ruste oss for fremtiden og legge grunnlaget for innovasjon og verdiskaping. Hedmark får også glede av denne satsingen ved at Høgskolen i Hedmark får 2,3 millioner kroner til to nye rekrutteringsstillinger innen helse- og sosialfag i Elverum og lærerutdanningen i Hamar.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: