Publisert av: Yngve Sætre | oktober 23, 2014

Høyre gir mer til de som trenger det mest


Årsmøte Hedmark Høyre 25.03.11 2Eldri Svisdal i Elverum SV påstår i Østlendingen 17. oktober at Høyre tar fra de svakest stilte barna, og viser til at Elverum kommune inntektsberegner barnetrygden for sosialhjelpsmottakere. Det Svisdal ikke nevner er at Elverum kommunes praksis angående beregning av sosialhjelp er i tråd med gjeldende lovverk og på linje med øvrige kommuner i Hedmark.

Dette underbygges av en artikkel i Aftenposten den 20. oktober 2011. Her går det frem at barnetrygd regnes som inntekt ved beregning av sosialhjelp i 365 av landets kommuner. Mener virkelig Elverum SV at det store flertallet av norske kommuner bevisst tar fra de svakest stilte barna?

Høyre prioriterer målrettede og konkrete tiltak for barn og svake grupper både lokalt og nasjonalt. I Elverum kommunes budsjett for 2014 vedtok de borgerlige partiene en økning til sektor for pleie, rehabilitering og omsorg, barnevern og til utgifter som følge av samhandlingsreformen. Økonomisk sosialhjelp ble også styrket.

I Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015 innføres en barnehagerabatt for lavinntektsgrupper. For de som omfattes av ordningen blir barnehageplassen 500 kroner billigere i måneden. Regjeringen har også satt av 200 millioner kroner innenfor kommunenes frie inntekter til å styrke helsestasjonene og skolehelsetjenesten, slik at barn og unge kan få bedre oppfølging og hjelp.

Disse eksemplene viser at Sv’s påstand om at Høyre tar fra de svakest stilte barna er feil og uten faktagrunnlag. Faktum er at Høyre i sine budsjetter gir mer til barn og de som trenger det mest.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: