Publisert av: Yngve Sætre | oktober 22, 2014

Innlegg om strategisk næringsplan i kommunestyret, 22.10.14


Yngve Sætre kommunestyret bildeHer er innlegget jeg holdt i kommunestyret 22. oktober om kommunens strategiske næringsplan. Endringsforslaget jeg la frem ble forøvrig enstemmig vedtatt.

Ordfører!

Planer og strategier på ulike nivåer kan aldri erstatte drivkraften i mennesker som er sultne på suksess, og som vil skape noe eget.

I denne sammenheng vil jeg trekke frem den siste svært positive utviklingen på Strandmoen. Prosessen er et kroneksempel på hvordan mennesker kan skape nye muligheter i en presset situasjon – ved selv å ta ansvar.

De ansatte på fabrikken har selvsagt vært helt avgjørende for at vi er kommet dit vi er. Men vi må absolutt ikke glemme at også kommunens representanter – med ordføreren i spissen – har gjort en formidabel innsats for å gi ny vekstkraft til vår største private bedrift.

Denne felles innsatsen kan Elverum som samfunn være takknemlige for. Dette må nevnes når vi nå behandler strategisk næringsplan. Det vi har sett i denne saken er praktisk og strategisk næringsutvikling av beste sort.

Over til selve næringsplanen. Selv om planer aldri kan erstatte det menneskelige initiativ trenger vi planer for å vite hvor vi som lokalsamfunn skal gå – og hvordan vi skal komme dit.

Dette gir næringsplanen et godt svar på. Den er konkret, målrettet og oppnåelig – og det er tydelig at det her er gjort et bra arbeid fra mange involverte.

Når det gjelder kvaliteter i planen vil jeg spesielt trekke frem det som omhandler bioøkonomien. Det er bra og riktig at dette fremheves som et potensielt vekstområde for Elverum. Som vi vet kan i prinsippet alt som lages av olje også lages av tre. I fremtidens lavutslippssamfunn gir det uante muligheter for Elverum – Norges skoghovedstad.

Selv om næringsplanen er god er det etter min mening et element som kunne vært noe sterkere fremhevet. Planen kunne med fordel poengtert rollen til gründere og entreprenører for å skape verdier og utvikling i Elverum.

Dette er ingen kritikk av planen, men kun et ønske om understrekning av at gründere, entreprenører og enkeltmennesker er en forutsetning for å skape nye virksomheter.

Jeg har derfor et lite endringsforslag. Det er at det legges til et kulepunkt med gründere i rubrikken øverst til høyre i punkt 4.2. på side 18 i planen.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: