Publisert av: Yngve Sætre | desember 5, 2013

Styrking av Elverumsskolen


valgkamp2011Veronica Øien i Utdanningsforbundet tegner et negativt bilde av situasjonen i Elverumsskolen i et leserinnlegg i Østlendingen 28. november. Jeg mener denne beskrivelsen er for ensidig. Det skjer mye bra i skolene i Elverum, noe som understrekes av forbedrede læringsresultater i norskfaget.

Samtidig er det også noen utfordringer i Elverumsskolen. En del av dette er knyttet til kommunens innkjøps- og ansettelsesstopp. Dette vil opphøre i 2014, noe som vil bedre situasjonen. I tillegg til dette har vi på den borgerlige politiske siden foreslått flere tiltak for å styrke skolen i budsjett- og økonomiplan for 2014-2017. Vi vil øke skolesektorens driftsramme i 2014, og vi vil bevilge 8 millioner kroner til investering i IKT i skolen de neste fire år. 2 millioner kroner av dette vil bli brukt i 2014.

Vi vil også investere i skolebygg for å møte fremtidige behov. Vi vil rehabilitere Søbakken skole for 80 millioner kroner de neste to år. I 2014 vil vi bruke 2 millioner kroner til å utarbeide en generalplan for rehabilitering av Hanstad skole, og vi vil bruke 300.000 kroner til en generalplan for oppgradering av Lillemoen skole. Vi har dessuten satt av 43 millioner kroner til utbedring av Lillemoen de neste fire år. Vi vil også bevilge 3,6 millioner kroner årlig til kompetanseutvikling i kommunen de neste fire år, og skolen får sin del av dette.

Disse tiltakene vil samlet sett styrke Elverumsskolen i 2014 – og i de påfølgende år. Det borgerlige flertallet er svært opptatt av skolen i Elverum. Barn og unge er samfunnets fremtid. Vårt største politiske ansvar er å bidra til at de neste generasjoner kan følge sine drømmer og ambisjoner. En god skole gir det beste utgangspunktet for det.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: