Publisert av: Yngve Sætre | august 28, 2013

Innlegg i kommunestyret 28.08.13 om uteanlegg ved Terningen Arena


Yngve Sætre august 2013 3 Ordfører!

Av og til kjennetegnes politisk mot og generell fornuft ved at man stopper opp, venter og kommer tilbake med en bedre løsning før man går videre. Noen ganger er det ikke passivt å vente, men det kan tvert imot være både fremtidsrettet og visjonært.

I kommunestyret i mai fjor valgte vi på den borgerlige siden å ta en time – out og vente med uteanlegget ved Terningen Arena fordi vi mente at viktige forutsetninger ikke var på plass.

Arbeiderpartiet sitt forslag den gang var å gå videre med planene til tross for den usikkerheten som lå der med tanke på økonomi og samarbeidspartnere, og til tross for at rådmannen fremmet saken uten anbefaling om å iverksette planene.

Vi hadde sikkert fått utvikling på Terningen Arena også med Arbeiderpartiets forslag, men min påstand er at vi hadde fått en stor dose usikkerhet med på kjøpet.

Ved at vi borgerlige ventet og tok en runde ekstra har vi nå fått en fullverdig og meget god løsning. Høgskolen og Forsvaret forplikter seg nå på en måte som gjør at vi kan iverksette disse planene med en helt annen trygghet og forutsigbarhet enn det som var mulig for et år siden.

Det er fremtidsrettet, og det viser at det borgerlige flertallet gjorde det riktige valget i mai 2012 når vi valgte å arbeide videre for å finne bedre løsninger.

Utbyggingen jeg håper vi vedtar i kveld innebærer at det skal bygges bane for friidrett, fotball, håndball, sandvolleyball, basketball og tennis.

Det vil gi et kjempetilbud til veldig mange mennesker både i og utenfor Elverum. Det vil gi økt aktivitet og gjøre at både våre egne innbyggere og de mange hundre ungdommene på Høgskolen og Terningmoen får et mer aktivt forhold til Terningen Arena.

Utbyggingen vil også styrke samarbeidet mellom Høgskolen, Forsvaret og kommunen og løfte frem Elverum som et regionsenter i vekst og utvikling.

Terningen Arena er allerede et enormt aktivum for Elverum – som mange kommuner misunner oss. Men potensialet for hele dette området er fremdeles formidabelt.

Denne utbyggingen vil bringe oss enda nærmere vår drøm om Terningen Arena som en spydspiss for folkehelse, idrett og kompetanse på nasjonalt og internasjonalt nivå. Derfor er dette viktig og riktig.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: