Publisert av: Yngve Sætre | januar 16, 2013

Mer lønnsomt å spare


Yngve Sætre profil 2I Østlendingen 2. januar står det at altfor få sparer til sin egen pensjon og kun 19 prosent på Østlandet sparer fast. I tillegg vet vi at husholdningenes sparing på landsbasis har vært gjennomgående lavere under de rødgrønne enn den var under Bondevik II – regjeringen. Dette viser at det er behov for nye ideer og bedre løsninger på dette området. Målet må være å øke folks sparing.

Sparing er positivt fordi det gir mer trygghet for fremtiden. Hvis du sparer er du mer rustet ved uforutsette hendelser, og du legger grunnlaget for bedre økonomi i pensjonisttilværelsen. Sparing gir også mer frihet og uavhengighet. Du blir mer fleksibel og får større handlefrihet når du har en reserve i bakhånd.

Privat sparing er også positivt for samfunnsøkonomien. Bankinnskudd blir lånt ut til nye investeringer og privat sparing i aksjer bidrar til å styrke et aksjemarked som er viktig for bedriftenes kapitaltilgang. På den måten bidrar privat sparing til økt totalproduksjon og sterkere vekstkraft i økonomien.

Når man sparer er det viktig å vite at man får beholde sparepengene. Eiendomsskatt, formuesskatt og arveavgift svekker incitamentene til sparing ved at de i realiteten er en skatt på sparepenger. Disse skattene bør reduseres for å bidra til mer sparing. I Elverum gjør vi dette ved å redusere eiendomsskatten.

Høyre har programfestet flere tiltak for å bidra til økt sparing. To konkrete tiltak er å styrke ordningen med Boligsparing for ungdom (BSU), og skattefordelen ved privat pensjonssparing. Høyre vil også øke skattefradraget for ansatte som kjøper aksjer i egen bedrift. Disse tiltakene vil gjøre det mer lønnsomt å spare og dermed bidra til å øke den private sparingen. Økt sparing gir mer trygghet og frihet for det enkelte menneske.

Yngve Sætre

Reklame

Svar

  1. Egen sparing er svært viktig. gjerne en spareavtale i et aksjefond.

    http://www.spareplan.no


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: