Publisert av: Yngve Sætre | juli 30, 2012

Studiebrev fra Harvard 16/12


Boston, Cambridge, 29.07.12.

Den siste uken har det stort sett gått i studering fra morgen til kveld. Det vil i praksis si omtrent 12-14 timer hver dag, bare avbrutt av diverse praktiske gjøremål. I går ettermiddag tok derfor jeg og en bekjent et lite avbrekk ved å ta en tur til Boston for å spise middag og kikke litt i butikker. Vi hadde også planlagt en tur til akvariet, men køen inn dit var så lang at det droppet vi. Ellers ble vi overrasket av et skikkelig regnvær i Boston, men det er ingen grunn til å klage. Jeg tror i går var den andre gangen i løpet av fem uker at jeg måtte finne frem paraplyen. Det har vel vært betraktelig mer regnvær i Norge etter det jeg leser og hører.

Boston er en veldig trivelig by. Det er et roligere tempo enn i New York, og det er litt europeisk preg over sentrum. Det er en fin blanding av gamle og nye bygninger, og det er så korte avstander at man fint kan ta seg frem til det meste av butikker og severdigheter til fots. Vi spiste middag på et sted som het Smith and Wollensky. Biffen var perfekt, betjeningen var hyggelig og når det er hvite duker på bordene og maleri av John Adams på veggen så ligger det meste an til en fin opplevelse. Stedet kan absolutt anbefales.

Uken som kommer er den siste med ordinær undervisning, og i morgen har jeg innlevering i comparative politics. Så jeg vet hva jeg har å gjøre fremover.

Jeg legger ved et par bilder av statuen av John Harvard, en sentral person i universitetets rike historie. Statuen er veldig kjent, og er sentralt plassert midt i hjertet av campus. Turister tar bilde av den til omtrent alle døgnets tider. Det finnes visstnok ikke noe bilde av John Harvard, så det er ingen som vet om statuen egentlig ligner på ham. Men fin er den uansett.

Yngve Sætre

20120729-233658.jpg

20120729-233730.jpg

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: