Publisert av: Yngve Sætre | mai 31, 2012

Høyre vil styrke lokalt selvstyre


I konservatismen ligger en sterk tro på at makt bør fordeles, og at samfunnet bygges best nedenfra. Derfor er Høyres sjel nær beslektet med det lokale selvstyret. Høyres landsmøte i mai fulgte opp det med en kraftfull resolusjon om dette viktige temaet.

Tre tiltak i resolusjonen peker seg ut som vesentlige. Høyre vil for det første begrense statlige krav og lovpålegg overfor kommunene. For det andre vil Høyre sikre en større andel frie midler til kommunene, og tilbakeføre deler av selskapsskatten. For det tredje vil Høyre begrense statlige myndigheters rett til innsigelse i kommunale planprosesser.

Disse tiltakene vil vitalisere lokaldemokratiet, gi sterkere incitament til næringsutvikling og øke det kommunale handlingsrommet. Dette vil være positivt for kommunene, og det vil bidra til bedre maktfordeling i samfunnet.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: