Publisert av: Yngve Sætre | mai 6, 2012

Innlegg på Høyres landsmøte 4. mai 2012


Her er mitt innlegg i beretningsdebatten på Høyres landsmøte 04.05.12:

Landsmøte!

Verdier må skapes før de kan fordeles, sa Erling Norvik. I Hedmark skaper vi dessverre mindre verdier enn det vi har potensial til, og det er Hedmarks hovedutfordring.

Løsningen på dette er ikke mer rødgrønn politikk. Vi trenger ikke flere planer, byråkrater eller gode intensjoner. I Hedmark trenger vi bedre veger, skattekutt og et regelverk som gir handlefrihet for næringslivet.

Vi har samme type utfordringer på nasjonalt nivå. World Economic Forum har plassert Norge på 79. plass blant landene når det gjelder vegstandard og 72. plass når det gjelder skattenivå. Disse håpløse forutsetningene er det på tide å gjøre noe med.

Vi trenger også en skole som utdanner elever med kunnskap og engasjement til å skape verdier. Vi hører at det i enkelte miljøer er akseptabelt å NAVE et år, og vi vet at dagens 21 åringer har brukt nesten fem ganger så lang tid foran TV og datamaskinen som de har brukt på formell utdanning. Hva sier dette om holdningene, interessene og verdiene til dagens ungdom?

Kjære landsmøte. Når Høyre kommer i regjering i 2013 må vi en få en ny giv i næringspolitikken. Vi må løfte frem verdien av hardt arbeid og høye ambisjoner, la mennesker få mulighet til å skape sin egen arbeidsplass og gi næringslivet rammevilkår i verdenstoppen.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: