Publisert av: Yngve Sætre | mars 2, 2012

Svar til Ingvar Midthun


Elverum Arbeiderpartis gruppeleder, Ingvar Midthun, omtaler mine tidligere kronikker om byråkrati i et innlegg i Østlendingen 24. februar. I hans innlegg skapes det et inntrykk av at undertegnede mener det er for mange ansatte innen tjenesteproduksjon i Elverum kommune. Det mener jeg ikke.

Mine kronikker omhandler byråkrati på nasjonalt nivå, og mitt hovedpoeng er at Norge tynges av stadig flere lover og regler – som i neste omgang medfører vekst i papirflytting og byråkrati. Dette poenget illustreres av at antallet høyere saksbehandlere i offentlig sektor mer enn doblet seg, fra 19 000 til 39 000, i perioden 2002 til 2009.

Jeg er bekymret for de negative sidene ved veksten i byråkratiet i Norge – spesielt når det gjelder næringsutvikling. For å sikre bærekraft bør vi i fremtiden bruke mindre ressurser på byråkrati og skjemavelde – og mer ressurser på verdiskaping og velferdstjenester. Det er en fremtidsrettet strategi.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: