Publisert av: Yngve Sætre | januar 25, 2012

Innlegg i kommunestyret 25. januar om planstrategi for Elverum kommune


Yngve Sætre

I kommunestyret 25. januar ble planstrategien for Elverum kommune vedtatt. Jeg mener det er viktig at man i planprosessen inviterer innbyggerne til dialog, og at man tar tak i de store utfordringene for Elverum. Jeg tenker da først og fremst på næringsutvikling, kunnskap og skole. Her er mitt innlegg i kommunestyret om planstrategien:

Ordfører!

Jeg har noen kommentarer til planstrategien. Jeg synes det er bra at det i punkt 1.2 blir understreket at Elverum som samfunn består av mye mer enn Elverum kommune som organisasjon. Det er en viktig erkjennelse at en svært stor del av Elverums utvikling foregår i frivillige lag og foreninger, bedrifter, familier, uformelle fellesskap og som et resultat av drivkrefter i enkeltmenneskene.

Dette må vi ta med oss i arbeidet, og jeg vil derfor understreke betydningen av det som står i punkt 2.3.6 som omhandler kommunikasjon med innbyggere og næringsliv.

Etter hvert som vi kommer utover i planprosessen blir dette stadig viktigere, og jeg synes vi bør vurdere å tenke litt nytt ved at vi for eksempel inviterer innbyggerne til dialog ved hjelp av sosiale medier. Det vil senke terskelen for å komme med innspill.

For øvrig håper jeg, ordfører, at vi i denne planprosessen ikke mister av syne de virkelig store utfordringene for Elverum. Jeg tenker da først og fremst på næringsutvikling, kunnskap og skole. Det er på disse sentrale områdene at vi henger etter resten av landet. I den neste fireårsperioden må vi derfor i større grad erkjenne at verdier må skapes før de kan deles.

Arealplan, infrastruktur, og andre typer rammebetingelser er viktig, men det er egentlig bare virkemidler på vegen til det som bør være hovedmålet – nemlig mer verdiskaping og bedre velferdstjenester i Elverum.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: