Publisert av: Yngve Sætre | januar 12, 2012

Tiltak for næringsutvikling


I Østlendingen 31. desember står det å lese at det har blitt etablert 67 nye bedrifter i Elverum i 2011. Det er meget gledelig og positivt. Det totale bildet av næringslivet i Elverum er likevel noe blandet. I NHO`s «Nærings NM» som viser utviklingen i samtlige kommuner havner Elverum på 96. plass, og vår region er blant de ti dårligste på landsbasis. Dette viser at det er behov for tiltak for å styrke næringsutviklingen i Elverum.

Mye positivt er på gang på dette området. I 2012 reduseres eiendomsskatten, og den vil halveres de neste fire årene. Det vil gjøre Elverum mer attraktiv for nyetableringer, og gi eksisterende bedrifter bedre vilkår. Dessuten arbeider Elverumregionens næringsutvikling (ERNU) med å etablere et regionalt arrangements- og destinasjonsselskap. Dette er en oppfølging av det positive vedtaket i kommunestyret 15. desember. ERNU arbeider også med å etablere en næringshage i Sør – Østerdal, noe som vil stimulere ytterligere til innovasjon og nyskaping.

Lavere eiendomsskatt samt etablering av arrangementsselskap og næringshage er tre konkrete tiltak for lokalt næringsliv. Det vil legge til rette for mer aktivitet og økt verdiskaping i Elverum – noe som i neste omgang bidrar til å sikre fremtidig velferd. Vi må i større grad erkjenne at verdier må skapes før de kan deles. Det gjelder også lokalt.

Yngve Sætre

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: