Publisert av: Yngve Sætre | januar 4, 2012

Garanti til Hernes Institutt


I Østlendingen i dag den 4. januar står det å lese at Fylkesmannen har godkjent Elverum kommunes garanti på 50 millioner kroner til Hernes Institutt. Dette betyr at alt ligger tilrette for at det blir utbygging på Hernes Institutt, noe som er meget gledelig. Elverum Høyre la frem forslaget til vedtak i kommunestyret, og det var et enstemmig kommunestyre i Elverum som sa ja til å gi garantien. Mitt innlegg om saken i kommunestyret den 15. desember kan du lese her:

Ordfører!

Det er i utgangspunktet ikke helt ideelt med slike garantier som det er snakk om i denne saken, og det bør ikke bli noen vane at kommunen utsteder garantier i millionklassen. Men ordfører, vi lever ikke i en ideell verden. I dette tilfellet er det et sentralt regelverk som gjør at det ikke gis forutsigbarhet i avtalelengdene på det området som Hernes institutt opererer.

Dette rigide regelverket bør det ryddes opp i. Høyre har stilt to spørsmål til helseministeren om dette i stortinget, men problemet eksisterer fremdeles. Hvorfor ikke helseministeren snarest gjør noe med disse reglene er for meg ganske merkelig.

Sakens kjerne er at vi har en stiftelse i vår kommune, Hernes institutt, som gjør veldig mye bra når det gjelder helse og rehabilitering. Hernes Institutt bringer mennesker tilbake til arbeidslivet, og det mener jeg er noe av det mest nyttige arbeidet du overhodet kan utføre.

Å rehabilitere mennesker tilbake til selvhjulpenhet og arbeidsliv er samfunnsøkonomisk og samfunnstjenlig riktig, men det viktigste er at det utgjør en stor dose menneskeverd, og det kan aldri måles i kroner og øre.

Når sentralt regelverk skaper problemer for Hernes Institutt må kommunen trå til. Vi må gjøre det vi kan for å gi Hernes institutt livsvilkår og forutsigbarhet. I denne saken må kommunen være garantisten for at alle gode krefter slipper til, og det eneste riktige vi kan gjøre er å garantere for de 50 millionene som Hernes institutt ber om.

Jeg vil derfor komme med et forslag til vedtak, og det er det som rådmannen har antydet som positivt vedtak på side 4 i den siste saksutredningen.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: