Publisert av: Yngve Sætre | november 20, 2011

Innlegg i kommunestyret om kommunens tilstand


I kommunestyremøtet den 16. november hadde jeg et innlegg om kommunens tertialrapport pr. 31. august. Her er innlegget i sin helhet:

Ordfører!

I tertialrapporten om kommunens tilstand pr. 31. august er det tre forhold jeg vil kommentere. Først sykefravær. I tillegg til å vise graden av sykdom er sykefravær også en indikator på tilstanden i en organisasjon. God ledelse og gode arbeidsforhold gir mer arbeidsglede og mindre fravær. Vi ser nå at sykefraværet i Elverum kommune går ned og det er svært positivt.

Når det gjelder skole er resultatene noe blandet. Resultatene i matematikk ligger under landsgjennomsnittet, og under vårt mål. Vi vet også at Norge scorer dårlig på internasjonale tester når det gjelder matematikk. Dette gir oss en utfordring og et ansvar. Vi må heve prestasjonene til skoleeier, skoleledere og lærere for å skape en kunnskapsskole for fremtiden i Elverum.

Når det gjelder landbruk og næringsutvikling viser rapporten at vi ikke når våre mål når det gjelder saksbehandlingstid. Samtidig vet vi at deler av næringslivet sliter både lokalt og globalt, og at landbruket i Norge er en presset næring. Det er generelt viktig at kommunen ikke legger sten til den byrden som deler av landbruket og næringslivet opplever. I 2012 må det derfor være et klart mål at kommunen behandler saker innen landbruk og næring betydelig raskere enn det som er tilfellet i dag.

Kanskje bør vi også tenke litt nytt når det gjelder næringsutvikling. Det er mulig at næringsarbeidet i fremtiden bør koordineres sterkere med Elverumregionens næringsutvikling (ERNU) enn det som tilfellet i dag. Mye taler for at det er mer effektivt å samle ressurser, i stedet for å spre ressurser, når det gjelder næringsarbeid.

Alt i alt viser tertialrapporten at vi har positiv utvikling og kontroll på mye. Høyre vil derfor støtte forslaget til vedtak som også inkluderer to nye, og etter vårt syn, nødvendige stillinger i økonomiavdelingen.  I vår tilfredshet bør vi imidlertid ikke overse de utfordringene som rapporten viser. Skole og næringsutvikling legger grunnlaget for morgendagens velferd. Syretesten på om vi fører en fremtidsrettet politikk i Elverum er om vi klarer å løfte oss på disse områdene.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: