Publisert av: Yngve Sætre | november 16, 2011

Innlegg i kommunestyret om fylkesidrettsplassen


Elverum kommunestyre vedtok 16. november å kjøpe fylkesidrettsplassen. Her er mitt innlegg om saken i kommunestyret:

Ordfører!

Arealet på Fylkesidrettsplassen ble i sin tid stilt til disposisjon for Elverum idrettslag gjennom en festeavtale, og opp gjennom årene har det vært en rekke idrettsarrangementer der. Det er grunn til å gi honnør til idrettslaget for innsatsen som er lagt ned, og til grunneierne som i sin tid gjorde etableringen mulig.

Denne saken viser hvor viktig det er med ryddighet i eiendomsforhold. Festeavtaler er generelt ingen optimal måte å forvalte arealer på fordi de har en lei tendens til å skape uryddighet og ansvarspulverisering. Når kommunen nå har mulighet til å kjøpe og få på plass klare rammer bør vi vise handlekraft. Målet må være å skape forutsigbarhet og løsninger slik at både unge og gamle fortsatt kan drive fysisk aktivitet på fylkesidrettsplassen. Området bør sikres som en grønn lunge for aktivitet i byen vår.

Ved et kjøp må kommunen være bevisst på at vi får et hovedansvar for drift og vedlikehold. Samtidig er det helt avgjørende at kommunen får på plass et godt samarbeid med frivillige lag og foreninger. I denne saken må alle gode krefter arbeide sammen for å få til gode løsninger. Å kjøpe fylkesidrettsplassen er første skritt i riktig retning.

Takk!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere liker dette: